Recept

Pikantní zelný salát s feferonkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30546
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Feferony
1 špetka Kmín římský
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 867kJ
12% Sacharidy 42 g
5% Tuky 4 g
8% Sodík 150 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pikantní zelný salát s feferonkou postup přípravy receptu:

1

Z čerstvé a pevné hlávky bílého zelí odstraníme vnější listy. Rozpůlíme ji, vyřízneme košťál. Takto připravené zelí nakrouháme na tenké nudličky.

2

Chilli papričky omyjeme, nakrájíme najemno. Červené feferonky také opláchneme pod tekoucí vodou, rozpůlené zbavíme semen, nakrájíme na tenké pásky.

3

Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Ve sklenici smícháme ocet s olejem, cukrem, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Dobře dresink rozmícháme, aby se cukr rozpustil. Podle chuti můžeme cukr přidat.

4

Připravíme si velkou mísu, do které dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, feferonky a chilli papričky. Zalijeme připraveným dresinkem, vše dobře promícháme.

5

Aby byl salát lahodný a křehký, necháme ho asi 1 hodinu odpočinout a lehce vychladit.

6

Podáváme v malých miskách s pečivem nebo přímo jako přílohu na talíř k hlavnímu jídlu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept