Vývar z kančího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar z kančího masa
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30547 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
180 g | Cibule |
2 g | Hřebíček |
3 kg | Kosti srnčí |
180 g | Mrkev kořen |
2 g | Pepř černý celý |
4 g | Sůl |
0,5 l | Víno portské |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 198,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 5,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kosti srnčí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar z kančího masa postup přípravy receptu:
1 | Kosti dáme do hrnce, zalijeme 3 l studené vody a vínem. |
2 | Uvedeme k varu, přidáme pokrájenou zeleninu a koření, osolíme a opepříme. |
3 | Vaříme na mírném plameni 3 hodiny. |
4 | Během varu odstraňujeme tuk, je-li potřeba přiléváme vodu. |
5 | Z hotového vývaru vyjmeme kosti a zeleninu. |
6 | Vývar je vhodný do zvěřinových omáček a k podlévání masa. |