Ragú z králíka s bílou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z králíka s bílou omáčkou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30549 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
120 g | Cibule |
1200 g | Králík |
100 g | Máslo čerstvé |
65 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
3 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 270,4mg |
Draslík | 634,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 72,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Králík, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z králíka s bílou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Králíka naporcujeme na 10 dílů, zalijeme třemi litry studené vody a uvedeme k varu. |
2 | Přidáme pokrájenou zeleninu, bylinky, sůl a pepř. |
3 | Vaříme 75 minut, poté maso i zeleninu vyndáme a vývar zredukujeme varem na 1 l. |
4 | Zahustíme jíškou z másla mouky, přilijeme 150 ml smetany a povaříme 5 minut. |
5 | Omáčku osolíme, opepříme, propasírujeme přes síto. |
6 | Zbytek smetany rozšleháme se žloutkem, omáčku odstavíme z plotny a směs do ní vmícháme. |
7 | Do hrnce přidáme maso, zeleninu, osolíme, opepříme dle potřeby a ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.