Recept

Ragú z králíka s bílou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30549
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
120 g Cibule
1200 g Králík
100 g Máslo čerstvé
65 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
3 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
3 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 764kJ
4% Sacharidy 13 g
50% Tuky 37 g
27% Sodík 548 mg
114% Bílkoviny 64 g

Ragú z králíka s bílou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Králíka naporcujeme na 10 dílů, zalijeme třemi litry studené vody a uvedeme k varu.

2

Přidáme pokrájenou zeleninu, bylinky, sůl a pepř.

3

Vaříme 75 minut, poté maso i zeleninu vyndáme a vývar zredukujeme varem na 1 l.

4

Zahustíme jíškou z másla mouky, přilijeme 150 ml smetany a povaříme 5 minut.

5

Omáčku osolíme, opepříme, propasírujeme přes síto.

6

Zbytek smetany rozšleháme se žloutkem, omáčku odstavíme z plotny a směs do ní vmícháme.

7

Do hrnce přidáme maso, zeleninu, osolíme, opepříme dle potřeby a ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept