Cumberlandská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cumberlandská omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3055 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 špetka | Hořčice v prášku |
1 kávová lžička | Martell cognac |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Šalotka |
4 polévková lžíce | Víno červené |
2 polévková lžíce | Víno portské |
1 špetka | Zázvor mletý |
150 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 151g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Pomeranče, Šalotka, Víno červené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Martell cognac, Víno portské, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cumberlandská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Pomerančovou kůru nastrouháme a šťávu vylisujeme. |
2 | Poté kůru společně s nasekanou šalotkou povaříme v červeném víně, dokud nevznikne hustý sirup. |
3 | Smícháme rybízové želé, 3lžíce pomerančové šťávy a portské víno a vmícháme do sirupu. Dochutíme koňakem, mletým zázvorem, hořčicí a pepřem. |
4 | Omáčka je vhodná k paštikám z masa. |