Citronový sněhový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový sněhový koláč
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 30550 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Cukr krupice |
400 g | Linecké (křehké) těsto |
3 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Vejce slepičí |
0,5 kávová lžička | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 191,5mg |
Draslík | 65,9mg |
Vláknina | 165,8mg |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový sněhový koláč postup přípravy receptu:
1 | Křehké těsto rozválíme na plát a vyložíme jím máslem vymazanou kulatou koláčovou formu. Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi a formu postavíme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a korpus pečeme 10-15 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 5 minut dozlatova. |
2 | Žloutky lehce prošleháme v míse. V kastrole promícháme škrob, mouku a 225g cukru. Zvolna přilijeme 360ml vody a za stálého míchání zahříváme, aby se cukr rozpustil. Povaříme do zhoustnutí. |
3 | Několik lžic směsi zašleháme ke žloutkům v míse, přidáme do kastrolu a povaříme 3 minuty. Vmícháme citronovou šťávu, kůru, máslo a povaříme 2 minuty na hladký krém. |
4 | Bílky ušleháme do pěny, přidáme ztužovač šlehačky a šleháme dohusta. Za stálého šlehání přidáváme zbylý cukr. |
5 | Citronovou náplň nalijeme na korpus a navrch naneseme sníh. |
6 | Formu postavíme na plech a koláč pečeme 12-15 minut ve středně vyhřáté troubě. |
7 | Před podáváním necháme na mřížce vychladnout. |