Kuřecí řízky v růžové pepřové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky v růžové pepřové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 30553 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Kuřecí prsa |
20 ml | Likér rybízový |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pepř růžový celý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 107,6mg |
Draslík | 641,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Pepř cayenský, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Likér rybízový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pepř růžový celý, Smetana 12% (konzumní), Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky v růžové pepřové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na 2 lžících rozehřátého másla. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na zbylém másle, podlijeme vývarem a přidáme pepř. Zvolna povaříme asi 15 minut. Potom šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a nakonec přilijeme smetanu. Uvedeme znovu do varu a dochutíme solí, cayenským pepřem a likérem. |
3 | Řízky upravíme na talíře a podáváme s omáčkou. |