Makarony s ančovičkami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s ančovičkami a sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 30557 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Ančovičky konzervované |
6 stroužek | Česnek |
400 g | Makarony milánské |
20 g | Máslo tradiční |
100 g | Petržel kudrnka |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 327,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makarony milánské, Máslo tradiční, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s ančovičkami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme makarony, scedíme je a odložíme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme prolisovaný česnek a lehce opečeme. Nakrájené ančovičky přidáme do pánve, mírně osolíme a společně opékáme asi 2 minuty. Poté směs smícháme s makarony a nasekanou petrželkou. |
3 | Na závěr vše posypeme strouhaným sýrem. |