Omáčka Adlon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Adlon
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3056 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
1 kávová lžička | Kaviár |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 859,0mg |
Draslík | 377,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kaviár, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Adlon postup přípravy receptu:
1 | Nejprve utřeme žloutky s máslem, 1 lžící citronové šťávy, solí a pepřem. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme, dokud směs nezhoustne. Nevaříme. Poté vmícháme zeleninový vývar, odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Přimícháme sardelovou pastu, sójovou omáčku, hořčici a kaviár. Omáčku vychladíme. |
3 | Je vhodná ke studené pečeni. |