Recept

Jehněčí nožičky s omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 300 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 265 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30565
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
120 g Celer - nať
180 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
1 g Hřebíček
1000 g Jehněčí nožičky
120 g Máslo čerstvé
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
240 g Mrkev kořen
6 g Pažitka
4 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
200 g Pórek
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
10 g Sůl hrubozrnná
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Voda pitná
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 858 kcal
Kilojoule 3 589kJ
9% Sacharidy 33 g
67% Tuky 50 g
110% Sodík 2 g
120% Bílkoviny 67 g

Jehněčí nožičky s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nožičky vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, sůl, pepř, bylinky, hřebíček.

2

Vaříme 3 hodiny, poté nožičky i zeleninu vyjmeme na talíř a necháme vystydnout.

3

Z vývaru odstraníme přebytečný tuk a necháme 60 minut zvolna vařit.

4

Zahustíme jíškou ze 100g másla a mouky, přimícháme žloutky, smetanu a nasekanou petržel.

5

Omáčka nesmí projít varem, protože by se srazila.

6

Žampiony rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a přidáme 20 g másla. Zaklopené uvedeme do varu, povaříme 15 minut.

7

Nožičky obereme, maso pokrájíme na menší kousky a přidáme do omáčky. Na závěr dáme do omáčky i houby, povaříme 10 minut, posypeme sekanou pažitkou a ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept