Jehněčí v rajčatové omáčce s boby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí v rajčatové omáčce s boby
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30567 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Boby zahradní |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
4 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
400 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Jehněčí krkovice |
500 g | Jehněčí kýta |
600 g | Jehněčí plec |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
4 g | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 186,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí kýta, Jehněčí plec, Paprika mletá sladká, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Boby zahradní, Bylinky čerstvé - svazek, Jehněčí krkovice, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí v rajčatové omáčce s boby postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu pokrájíme. |
2 | Česnek utřeme, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
3 | Boby povaříme 2 minuty ve vroucí vodě a poté oloupeme. |
4 | Maso pokrájíme a osmahneme deset minut na rozpáleném oleji, poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli a česnek. |
5 | Smažíme 5 minut, poté zaprášíme moukou a za míchání povaříme 3 minuty. |
6 | Do dalšího hrnce dáme ohřáté víno, přidáme rajčata, vývar, protlak, koření a bylinky, osolíme a opepříme. |
7 | Uvedeme k varu a dusíme přiklopené 80 minut. |
8 | Uvařené maso přendáme z omáčky na talíř, do omáčky dáme pokrájená rajčata, sekanou petržel a boby. |
9 | Přidáme zpět maso a necháme chvíli povařit. |
10 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |