Recept

Jehněčí v rajčatové omáčce s boby

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30567
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Boby zahradní
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
4 stroužek Česnek
180 g Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
500 g Jehněčí krkovice
500 g Jehněčí kýta
600 g Jehněčí plec
12 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 g Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
40 ml Protlak rajčatový
200 g Rajčata
4 g Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 527kJ
4% Sacharidy 14 g
46% Tuky 34 g
23% Sodík 461 mg
96% Bílkoviny 54 g

Jehněčí v rajčatové omáčce s boby postup přípravy receptu:

1

Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu pokrájíme.

2

Česnek utřeme, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

3

Boby povaříme 2 minuty ve vroucí vodě a poté oloupeme.

4

Maso pokrájíme a osmahneme deset minut na rozpáleném oleji, poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli a česnek.

5

Smažíme 5 minut, poté zaprášíme moukou a za míchání povaříme 3 minuty.

6

Do dalšího hrnce dáme ohřáté víno, přidáme rajčata, vývar, protlak, koření a bylinky, osolíme a opepříme.

7

Uvedeme k varu a dusíme přiklopené 80 minut.

8

Uvařené maso přendáme z omáčky na talíř, do omáčky dáme pokrájená rajčata, sekanou petržel a boby.

9

Přidáme zpět maso a necháme chvíli povařit.

10

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept