Recept

Jehněčí v kari omáčce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30569

Ingredience

80 g Banány
180 g Cibule
40 ml Citronová šťáva
50 g Jablka
1500 g Jehněčí plec
24 g Kari koření
12 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej stolní
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
2 špetka Sůl
200 ml Voda pitná
10 g Zázvor celý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 077kJ
4% Sacharidy 14 g
35% Tuky 26 g
13% Sodík 260 mg
90% Bílkoviny 51 g

Jehněčí v kari omáčce postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme od přebytečného tuku a pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Ty osmahneme na rozpáleném oleji po dobu deseti minut. Maso vyjmeme z pánve a necháme okapat.

2

Cibuli pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na pánvi po mase, dusíme 8 minut. Přidáme kari a mouku, necháme dusit 5 minut. Přidáme oloupaná a semínek zbavená rajčata a utřený česnek, zázvor a 200 ml vody. Dusíme 2 minuty, přidáme maso, rozmačkaný banán a oloupané pokrájené jablko. Promícháme a dusíme přiklopené 75 minut.

3

Hotovou omáčku zakápneme citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept