Recept

Králík s hořčičnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3057
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Hořčice
3 polévková lžíce Hrozinky
800 g Králičí maso
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
150 ml Vývar zeleninový
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 142kJ
5% Sacharidy 17 g
40% Tuky 30 g
17% Sodík 347 mg
76% Bílkoviny 43 g

Králík s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rozinky necháme namáčet v 50ml zeleninového vývaru. Králičí stehna omyjeme, osolíme a opepříme.

2

V pánvi rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran dohněda opečeme. Zalijeme zbývajícím vývarem, zakryjeme a asi 30minut podusíme, dokud maso není měkké.

3

Poté přimícháme hořčici, rozinky a zakysanou smetanu. Omáčku můžeme zahustit škrobovou moučkou.

4

Petrželku omyjeme, necháme okapat, nasekáme najemno.

5

Králíka podáváme s omáčkou. Jako přílohu použijeme např. vařený brambor a glazovanou mrkev a posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept