Tandorri z jehněčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tandorri z jehněčího masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30571 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1500 g | Jehněčí plec |
400 ml | Jogurt bílý |
6 g | Kmín celý |
4 g | Koriandr čerstvý |
4 g | Kurkuma |
4 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř cayenský |
6 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 777,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Jehněčí plec, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tandorri z jehněčího masa postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na 3 cm velké kousky, pokapeme citronovou šťávou, okořeníme kmínem. |
2 | Přimícháme jogurt, sekaný zázvor, sekaný koriandr, kurkumu, papriku a utřený česnek. Promícháme a necháme marinovat 4 hodiny. |
3 | Maso grilujeme nad grilem po dobu 25 minut. |