Palačinky s brusinkovým kompotem a hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky s brusinkovým kompotem a hruškami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30572 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
1 ks | Cukr vanilka |
4 ks | Hrušky |
4 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
20 g | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Med včelí |
200 ml | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 66,3mg |
Draslík | 226,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 311,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Med včelí, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kompot brusinkový, Mandle plátky, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky s brusinkovým kompotem a hruškami postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s vanilkovým cukrem, solí, mlékem a vejcem. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout. |
2 | Do hrnce nalijeme víno, vložíme rozkrojený vanilkový lusk a vanilkovou dřeň. Omyté hrušky nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce a krátce ve víně podusíme. Osladíme medem, necháme vychladnout. |
3 | Z připraveného těsta usmažíme na pánvi na oleji 4 palačinky. |
4 | Vanilkový lusk vyjmeme z hrnce a hrušky vybereme naběračkou. Smícháme je s brusinkovým kompotem. |
5 | Vinnou šťávu svaříme na sirup. Palačinky upravíme na talíře, obložíme kompotem, přelijeme sirupem. Ozdobíme nasucho opraženými plátky mandlí a ihned podáváme. |