Recept

Dušená zelenina s kukuřicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30575
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
750 g Cuketa
350 g Fazolové lusky zelené
1 ks Feferony
2 ks Kukuřice
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
4 ks Oregano čerstvé
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
750 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
11% Sacharidy 39 g
9% Tuky 7 g
12% Sodík 230 mg
16% Bílkoviny 9 g

Dušená zelenina s kukuřicí postup přípravy receptu:

1

Omyté cukety nakrájíme na plátky, fazolky překrojíme. Kukuřičné klasy očistíme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky.

2

Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme cukety, fazolky a očištěnou nasekanou feferonku. Vše krátce osmahneme, vmícháme rajčata, na kolečka nakrájenou vařenou kukuřici a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme 20-30 minut, podle potřeby podlijeme trochou vody.

3

Při podávání pokrm ozdobíme snítkou čerstvého oregana.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept