Mouřenín v košili - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mouřenín v košili
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3058 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
20 g | Cukr krupice |
80 g | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
80 g | Ořechy vlašské |
100 g | Poleva čokoládová |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
60 g | Strouhanka |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 375,7mg |
Draslík | 276,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 371,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Poleva čokoládová, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mouřenín v košili postup přípravy receptu:
1 | Máslo třeme s moučkovým cukrem a postupně přidáme žloutky a změklou čokoládu. |
2 | Žemle namočené v mléce vymačkáme, prolisujeme a přidáme k máslové směsi. Vmícháme strouhané ořechy, strouhanku a pevný sníh z 5 bílků ušlehaný s cukrem. |
3 | Pudinkové formičky vymastíme, vysypeme moučkovým cukrem a ze 3/4 naplníme směsí. Ve vodní lázni pomalu vaříme asi 30-35 minut. |
4 | Vyklopíme, zalijeme čokoládovou polevou a ozdobíme ušlehanou smetanou. |