Zelné bramboráčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné bramboráčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 30581 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 572,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl - bramborový škrob, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné bramboráčky postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí nadrobno nakrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Vložíme je do čisté utěrky, vymačkáme vodu. |
2 | Zelí s bramborami smícháme v míse, přidáme solamyl, oloupanou, nastrouhanou cibuli, vejce a sůl. Vše dobře promícháme. |
3 | Z těsta smažíme na pánvi na rozehřátém oleji ploché bramboráčky. |
4 | Můžeme podávat teplé i studené. |