Jednoduchý recept

Těsto na bábovku kynuté

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 30582

Ingredience

25 g Cukr moučkový
20 g Droždí sušené
100 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
375 g Máslo čerstvé
15 g Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 238kJ
11% Sacharidy 40 g
49% Tuky 37 g
32% Sodík 647 mg
22% Bílkoviny 13 g

Těsto na bábovku kynuté postup přípravy receptu:

1

Droždí vsypeme do vlažného mléka, zamícháme a necháme vzejít.

2

V míse promícháme mouku s cukrem a solí, přidáme máslo, rozklepneme do mísy vejce, přidáme kvásek, promícháme a vypracujeme těsto. Mísu překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout. Doba kynutí je podle teploty přibližně 60 minut.

3

Formu na bábovku plníme těstem asi jen do poloviny, zbytek nabyde pečením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept