Těsto na bábovku s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těsto na bábovku s hrozinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 30584 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
20 g | Droždí sušené |
100 g | Hrozinky |
300 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
15 g | Sůl |
7 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 208,7mg |
Draslík | 148,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí sušené, Hrozinky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těsto na bábovku s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Sušené droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít. |
2 | V míse promícháme mouku, sůl, cukr, přidáme vejce, máslo, hrozinky, přilijeme kvásek a důkladně vypracujeme těsto. Mísu s těstem překyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě vykynout. Těsto bude kynout asi hodinu. |
3 | Formu na bábovku naplníme těstem asi jen z poloviny, jelikož těsto při pečení ještě nabyde na objemu. |