Krémová polévka z lišek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z lišek
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 30585 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
50 g | Cuketa |
100 g | Lišky sušené |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
2 cl | Sherry brandy |
2 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 230,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cuketa, Paprika mletá sladká, Řeřicha, Sůl, Voda pitná, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Sherry brandy, Kmín mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Lišky sušené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka z lišek postup přípravy receptu:
1 | Sušené lišky na 1/2 hodiny namočíme do 2-3 dl studené vody. Potom je scedíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli, cuketu a brambory omyjeme a pokrájíme na kostičky. Z omyté řeřichy otrháme lístky a odložíme je na ozdobu. |
2 | V hrnci na olivovém olej zpěníme cibuli, přimícháme lišky, sůl, sladkou a pálivou papriku a krátce osmažíme. Přilijeme 2 cl Sherry brandy a 1 litr houbového bujonu, vsypeme brambory, cukety a pomalu vaříme 10-15 minut. Když jsou houby a brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme ji na pyré. |
3 | Dochutíme solí, pepřem, posypeme řeřichou a podáváme. |