Rajčatová polévka s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s pestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30588 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
6 g | Česnek |
2 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 g | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pesto |
800 g | Rajčata |
30 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 g | Sůl |
1,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 388,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pesto, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s pestem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli a jeden stroužek utřeného česneku. Nesmí změnit barvu. |
2 | Přidáme mouku a cca minutu pražíme. Přilijeme vývar, rajčata z plechu i se šťávou, přidáme bobkový list, sůl, pepř a vaříme pod pokličkou cca 20 minut do měkka. |
3 | Odstraníme bobkový list, polévku rozmixujeme a opět prohřejeme. Přidáme pesto dle chuti. Na talíři zdobíme smetanou a čerstvými lístky bazalky. |
Poznámka
Místo drůbežího vývaru může být i zeleninový.