Omeleta piškotová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta piškotová
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 3059 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
1 ks | Citrony |
30 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
60 g | Marmeláda meruňková |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Rum |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 764,4mg |
Draslík | 269,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 120,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Rum, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta piškotová postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s cukrem a citronovou kůrou třeme do pěny. |
2 | Bílky ušleháme s cukrem na pevný sníh a spolu s moukou vmícháme ke žloutkům. |
3 | Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme těsto na dva prsty vysoko a ve středně teplé troubě upečeme. |
4 | Pánev vyndáme z trouby, omeletu uprostřed nakrojíme, vyklopíme a naplníme meruňkovou zavařeninou ochucenou rumem. |
5 | Omeletu překlopíme, pocukrujeme a ihned podáváme. |