Těsto na koblihy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těsto na koblihy
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 30590 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
200 g | Máslo čerstvé |
625 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Sůl |
13 ks | Vejce slepičí |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 342,9mg |
Draslík | 101,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 367,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těsto na koblihy postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl, cukr, máslo, přivedeme k varu, povaříme dvě minuty. Stáhneme z ohně, pomalu přisypáváme mouku, stále mícháme. Těsto necháme chladnout. Vlažné těsto, vařečkou promícháme a když se nelepí, zapracujeme do něj postupně všechna vejce. |
2 | Z vychladlého těsta tvarujeme koblihy, které plníme náplněmi podle chuti. |