Recept

Vepřová pečeně na pomerančích se šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30592

Ingredience

2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
12 plátek Vepřová pečeně
285 ml Vývar slepičí
2 kávová lžička Šalvěj čerstvá
2 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 64 kcal
Kilojoule 267kJ
2% Sacharidy 9 g
4% Tuky 3 g
15% Sodík 296 mg
3% Bílkoviny 2 g

Vepřová pečeně na pomerančích se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej a vložíme kotlety, které okořeníme. Polovinu z nich orestujeme do té doby, dokud nejsou hotové. Potom je vyjmeme z pánve a stejným způsobem upravíme další část kotlet, ty dříve připravené udržujeme v teple. Do pánve vlijeme např. vermut, nebo sherry. Přidáme pomerančovou kůru a přilijeme šťávu z pomeranče. (Vhodnou ingrediencí je také želé). Vše na plotýnce povaříme do doby, dokud se polovina sosu nevyvaří a sos částečně nezhnědne. Do omáčky vhodíme trochu šalvěje a tím ji okořeníme.

2

Nakonec vložeme kotlety a necháme vše prohřát. Takto upravené kotlety servírujeme se zhotoveným sosem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept