Vepřová pečeně na pomerančích se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně na pomerančích se šalvějí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30592 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Dolin - Vermouth |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
2 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
12 plátek | Vepřová pečeně |
285 ml | Vývar slepičí |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 2,2mg |
Draslík | 128,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar slepičí, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně na pomerančích se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olej a vložíme kotlety, které okořeníme. Polovinu z nich orestujeme do té doby, dokud nejsou hotové. Potom je vyjmeme z pánve a stejným způsobem upravíme další část kotlet, ty dříve připravené udržujeme v teple. Do pánve vlijeme např. vermut, nebo sherry. Přidáme pomerančovou kůru a přilijeme šťávu z pomeranče. (Vhodnou ingrediencí je také želé). Vše na plotýnce povaříme do doby, dokud se polovina sosu nevyvaří a sos částečně nezhnědne. Do omáčky vhodíme trochu šalvěje a tím ji okořeníme. |
2 | Nakonec vložeme kotlety a necháme vše prohřát. Takto upravené kotlety servírujeme se zhotoveným sosem. |