Těsto sýrové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těsto sýrové
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 30593 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
380 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
15 g | Sůl |
200 g | Sýr Gruyére |
15 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 750,6mg |
---|---|
Cholesterol | 445,6mg |
Draslík | 132,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 663,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Gruyére, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těsto sýrové postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme sůl, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, hrnec odstavíme. Pomalu za stálého míchání přisypeme mouku. Mícháme, dokud se mouka nespojí s máslem a nepřestane se lepit. Do chladnoucího těsta postupně zapracujeme všechna vejce a nakonec vmícháme strouhaný sýr. |
2 | Z tohoto těsta můžeme tvořit sýrové koláčky nebo placičky. |