Jednoduchý recept

Hrachová polévka s uzeným masem a celerem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 30595
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

3 ks Brambory
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
500 g Hrách loupaný
1 g Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Pórek
1 g Sůl
500 g Vepřové koleno uzené
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 859kJ
23% Sacharidy 84 g
29% Tuky 22 g
11% Sodík 222 mg
66% Bílkoviny 37 g

Hrachová polévka s uzeným masem a celerem postup přípravy receptu:

1

Hrách dáme do větší mísy s vodou a necháme stát přes noc.

2

Slijeme vodu, do kastrolu s novou vodou dáme uzené koleno a hrách a asi 1 hodinu vaříme pod pokličkou.

3

Přidáme 4 nadrobno nakrájené řapíky celeru, stejně nakrájenou cibuli, 3 menší na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájené brambory a vaříme cca 2 hodiny, dokud maso i hrách nezměkne. Během vaření odebíráme pěnu.

4

Vyjmeme koleno ven, necháme zchladnout, obereme od kosti, zbavíme tuku a kůže a nakrájíme na kostky.

5

Vrátíme maso do kastrolu, přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať, sůl, pepř a necháme prohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept