Zapečená rajčata s těstovinami a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená rajčata s těstovinami a hráškem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30596 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Hrášek mražený |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny kolínka |
2 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 32,6mg |
Draslík | 589,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny kolínka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená rajčata s těstovinami a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny (nejlépe kolínka) uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Omytá rajčata navrchu seřízneme, dužinu vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a vypeckované olivy nadrobno nakrájíme. |
3 | Cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčatovou dužinu, olivy, hrášek a vše podusíme 5 minut. |
4 | Těstoviny promícháme s rajčaty, olivami, hráškem, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a naplníme do vydlabaných rajčat. |
5 | Rajčata urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy a přikryjeme seříznutými vršky. Zalijeme vývarem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |