Recept

Karamelová tykev s limetkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30597
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
8 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Dýňová semínka
1 ks Feferony
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 782kJ
5% Sacharidy 18 g
17% Tuky 13 g
10% Sodík 204 mg
6% Bílkoviny 3 g

Karamelová tykev s limetkou postup přípravy receptu:

1

Dužinu z oloupané tykve nakrájíme na hranolky. V kastrolu rozehřejeme olej a máslo. Vložíme nakrájenou tykev, poprášíme cukrem a za častého míchání opékáme asi 5 minut. Potom přidáme očištěné cibulky nakrájené na kolečka, nasekanou feferonku, nudličky limetkové kůry a dýňová semínka. Vše opékáme 1 minutu.

2

Nakonec do pokrmu prolisujeme česnek a přilijeme šťávu z celé limetky. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Zeleninu upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Místo feferonky můžeme pokrm okořenit mletou paprikou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept