Jehněčí ragú na koriandru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí ragú na koriandru
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30598 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Badyán |
3 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
500 ml | Hovězí vývar základní |
750 g | Jehněčí kýta |
8 ks | Kardamom |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
150 g | Meruňky sušené |
300 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Šalotka |
1 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 67g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Jehněčí kýta, Kardamom, Koriandr mletý, Meruňky sušené, Ocet vinný, Šalotka, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí ragú na koriandru postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme stranou. Ve výpeku podusíme oloupané šalotky a česnek. Kardamom spolu s ostatním kořením přidáme k šalotce s česnekem, přimícháme opečené maso, sušené meruňky a vše podlijeme vývarem. Ochutíme octem a zvolna dusíme cca 70 minut. |
2 | Asi 10 minut před koncem dušení přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev a jarní cibulku. |
3 | Pokrm upravíme na talíře a podáváme. |