Jednoduchý recept

Telecí hrudí plněné po pražsku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 306
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
150 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
30 g Sůl
100 g Šunka dušená
1500 g Telecí hruď
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 960kJ
0% Sacharidy 1 g
50% Tuky 37 g
66% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 31 g

Telecí hrudí plněné po pražsku postup přípravy receptu:

1

Telecí hrudí opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Středem hrudí prořízneme kapsu, naplníme ji náplní a uzavřeme jehlami nebo provázkem.

2

Přesekané žeberní kosti vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla, mírně podlijeme vodou a na kosti položíme osolené, naplněné maso. Pečeme doměkka. Během pečení hrudí obracíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.

3

Měkké hrudí vyjmeme, šťávu přisolíme, procedíme a ještě krátce povaříme.

4

Příprava náplně: Šunku nakrájenou na kostičky podusíme na 1/3 dávky másla, přidáme hrášek, rozmíchaná vejce, osolíme a za stálého míchání necháme zhoustnout. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.

Poznámka

Voda pitná: dle potřeby

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept