Králík na medvědím česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na medvědím česneku
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3060 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Česnek medvědí |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
400 ml | Hovězí vývar základní |
1 kg | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 193,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Králičí maso, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek medvědí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Králík na medvědím česneku postup přípravy receptu:
1 | Králíka omyjeme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na poloviny. |
2 | Přivedeme k varu bílé víno s polovinou masového vývaru, vložíme maso, cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a zvolna vaříme cca 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké. |
3 | Vývar scedíme přes síto, přidáme zbylý vývar a přivedeme k varu. Vmícháme mouku utřenou s máslem a zvolna asi 5minut provaříme. |
4 | Medvědí česnek očistíme, nakrájíme na nudličky a se zakysanou smetanou přimícháme do omáčky. Dochutíme solí a lžičkou citronové šťávy. Vložíme hotové maso, prohřejeme a ihned podáváme. |