Jednoduchý recept

Zeleninová podzimní polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 30600
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Brambory
18 g Česnek
2 ks Cibule
2 ks Jablka
2 kávová lžička Kari koření
60 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 g Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
800 g Rajčata
10 g Sůl
1,8 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 760kJ
7% Sacharidy 24 g
130% Tuky 98 g
60% Sodík 1 g
10% Bílkoviny 5 g

Zeleninová podzimní polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, brambory a mrkev nakrájené na větší kostky, 3 utřené stroužky česneku a necháme cca 5 minut zpěnit.

2

Přisypeme kari, oloupanou kůru z 1 pomeranče, přilijeme vývar, nakrájená konzervovaná rajčata, na kostky nakrájená sladší jablka, sušenou bazalku, sůl, pepř.

3

Vaříme zvolna pod pokličkou cca 30 minut do změknutí.

4

Vyjmeme pomerančovou kůru a rozmixujeme, přilijeme šťávu z 1 pomeranče.

5

Zdobíme např. bylinkovými krutony.

Poznámka

Místo drůbežího vývaru lze použít vývar zeleninový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept