Recept

Čínská houbová polévka

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30604
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

40 g Houby černé
35 g Houby Shitake sušené
100 g Nudle Mie
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
0,5 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
100 g Pórek
1 polévková lžíce Řeřicha
100 g Sójové výhonky
Bujon z hub [30579]
150 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Houby sušené
3 ks Jalovec
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

191% Kalorie 3,772 kcal
Kilojoule 15 782kJ
173% Sacharidy 624 g
23032% Tuky 17,274 g
63% Sodík 1 g
183% Bílkoviny 103 g

Čínská houbová polévka postup přípravy receptu:

1

Sušené čínské houby Shiitake a černé houby opláchneme pod tekoucí vodou a namočíme je do studené vody na 10 minut. Pak je scedíme a necháme odkapat. Sójové klíčky propláchneme v sítu pod tekoucí vodou.

2

Očištěný a omytý pórek pokrájíme na kolečka.

3

V hrnci rozehřejeme arašídový olej a pórek s houbami podusíme (přibližně 5 -7 minut). Přimícháme 4 lžíce sójové omáčky a 1/2 lžíce omáčky Sambal Oelek.

4

Pak přilijeme 1 litr houbového bujonu, vložíme nudle Mie a pomalu vaříme asi 4 minuty.

5

Polévku podáváme posypanou omytými lístky řeřichy.

6

Bujon z hub [30579]:

7

Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.

8

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.

9

Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.

10

Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.

11

Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.

12

Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept