Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30605

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Brambory
1 ks Cibule
750 g Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
500 g Mušle v nálevu
45 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 g Sůl
250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
8% Sacharidy 30 g
39% Tuky 29 g
96% Sodík 2 g
74% Bílkoviny 42 g

Polévka z mušlí postup přípravy receptu:

1

Očištěné celé mušle dáme do velkého kastrolu, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Vaříme cca 7 minut, až se škeble otevřou. Neotevřené mušle odstraníme. Stranou si dáme 12 mušlí a udržujeme je teplé. Vyjmeme z nich vnitřky, schránky vyhodíme. Zbylý vývar přecedíme.

2

V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, nesmí měnit barvu. Přidáme na kostky nakrájenou slaninu, po chvíli přisypeme mouku a smažíme ještě cca 2 minuty.

3

Přidáme na kostičky nakrájené brambory, mléko, přecezený vývar z mušlí, bobkový list a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a ještě 15 minut pomalu vaříme.

4

Přidáme vnitřky mušlí, sůl, pepř a ještě cca 5 minut prohříváme. Vyndáme bobkový list.

5

Podáváme horké, ozdobené mušlemi, které jsme si odložili.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept