Zeleninová minestra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová minestra
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30606 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
6 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
125 g | Fazole |
125 g | Kapusta hlávková |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 polévková lžíce | Rýže arborio |
1 g | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 532,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Rýže arborio, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová minestra postup přípravy receptu:
1 | Tmavé fazole dáme na noc namočit do velké mísy s vodou. Fazole scedíme, dáme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme do měkka. |
2 | V jiném kastrolu zpěníme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibuli, 2 na kousky nakrájené řapíky celeru, na kostičky nakrájenou mrkev a vše cca 3 minuty opékáme. |
3 | Přidáme rajčata z konzervy bez šťávy, protlak, 1 utřený stroužek česneku, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou cca 20 minut. |
4 | Přidáme vývar, na tenká kolečka nakrájený pórek, nadrobno nakrájenou hlávkovou kapustu, rýži a vaříme ještě cca 20 minut. |
5 | Přidáme zcezené fazole. |
6 | Na talíři postrouháme parmezánem. |
Poznámka
Místo drůbežího vývaru může být zeleninový.