Jednoduchý recept

Houbový bujon s chilli paprikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30609
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 polévková lžíce Česnekové máslo
1 ks Chilli paprička
200 g Houby kozák osikový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl mořská
Bujon z hub [30579]
150 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Houby sušené
3 ks Jalovec
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

182% Kalorie 3,595 kcal
Kilojoule 15 043kJ
165% Sacharidy 593 g
23025% Tuky 17,269 g
37% Sodík 732 mg
172% Bílkoviny 96 g

Houbový bujon s chilli paprikou postup přípravy receptu:

1

Čerstvé kozáky osikové očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

2

Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme a zbavíme semínek, pak ji drobně pokrájíme.

3

Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

4

V hrnci rozpustíme česnekové máslo a pokrájené houby s chilli papričkou podusíme, zalijeme 1 litrem houbového bujonu a vaříme při mírné teplotě 8-10 minut.

5

Bujon dosolíme podle chuti mořskou solí, posypeme pokrájenou petrželkou a podáváme.

6

Bujon z hub [30579]:

7

Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.

8

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.

9

Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.

10

Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.

11

Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.

12

Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept