Omeleta se zavařeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se zavařeninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 3061 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 g | Marmeláda meruňková |
40 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 763,9mg |
Draslík | 234,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 115,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta se zavařeninou postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozkvedláme s cukrem, smetanou a solí. |
2 | Na velké pánvi rozpálíme máslo a vlijeme na ni těsto. Nejprve mícháme, až se omeleta začne zbarvovat. Potom ji necháme ztuhnout. |
3 | Omeletu naplníme zavařeninou, kterou můžeme ochutit alkoholem. Přehneme, pocukrujeme a podáváme. |