Recept

Žampionová polévka s fenyklem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30610
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
200 g Fenykl čerstvý
1 polévková lžíce Fenykl obecný
1 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl mořská
100 g Žampiony čerstvé
Bujon z hub [30579]
150 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
150 g Houby sušené
3 ks Jalovec
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

187% Kalorie 3,690 kcal
Kilojoule 15 439kJ
170% Sacharidy 613 g
23027% Tuky 17,270 g
50% Sodík 990 mg
177% Bílkoviny 99 g

Žampionová polévka s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme žampiony, šalotku, fenykl a vše pokrájíme na tenké plátky.

2

V hrnci na bylinkovém másle zpěníme cibuli, pak k ní přidáme žampiony s fenyklem, okořeníme mletým chilli, drceným kmínem a dusíme přibližně 3-5 minut.

3

Přilijeme 1 litr houbového bujonu a vaříme při mírné teplotě 8 minut. Polévku dochutíme mořskou solí, posypeme omytou drobně pokrájenou natí z fenyklu a podáváme.

4

Bujon z hub [30579]:

5

Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.

6

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.

7

Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.

8

Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.

9

Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.

10

Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept