Recept

Rýžová omeleta se šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 30613

Ingredience

2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
120 ml Voda pitná
125 g Šunka dušená
1 ks Citrony

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 932kJ
2% Sacharidy 7 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 319 mg
30% Bílkoviny 17 g

Rýžová omeleta se šunkou postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži povaříme v kastrůlku ve 120 ml osolené vody pod pokličkou asi 20 minut, aby se vsákla všechna tekutina. Vejce rozšleháme a vmícháme do nich vařenou rýži, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.

2

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme ochucená vejce s rýží a necháme zvolna ztuhnout. Potom omeletu obrátíme a opečeme po druhé straně.

3

Upečenou omeletu nakrájíme na porce a podáváme s dílky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept