Recept

Smažené wan tan taštičky

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30616
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 ml Chilli omáčka
0,5 kávová lžička Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
200 g Kuřecí prsa
1 hrst Maizena - kukuřičný škrob
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 l Olej arašídový (podzemnicový)
0,5 kávová lžička Olej sezamový
2 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
175 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 724kJ
27% Sacharidy 97 g
171% Tuky 128 g
8% Sodík 166 mg
52% Bílkoviny 29 g

Smažené wan tan taštičky postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme do velké mísy. Po částech vmícháme vodu, nakonec jedno vejce a hněteme, dokud nevznikne hladké těsto. Maso nakrájíme a rozmixujeme na pyré. Druhé vejce rozklepneme a oddělíme žloutek a bílek. Oloupanou cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2

Smícháme masové pyré, mrkev, cibuli, chilli, solamyl, žloutek, sójovou omáčku a sezamový olej. Ochutíme solí, pepřem a důkladně prohněteme.

3

Pracovní plochu posypeme kukuřičným škrobem a těsto rozválíme na velmi tenký plát. Nakrájíme na čtverečky cca 8 cm velké. Do středu každého dáme lžičku náplně. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, přetáhneme kolem náplně a stiskneme.

4

V pánvi rozpálíme olej a taštičky v něm smažíme 2-3 minuty do křupava. Hotové necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s chilli omáčkou.

Poznámka

na dip použijeme sladkokyselou chilli omáčku

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept