Recept

Plněné květákové taštičky

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30619

Ingredience

1,5 kávová lžička Garam masala
150 g Hrášek
500 g Květák
350 g Mouka pšeničná
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 l Olej stolní
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 ks Zázvor celý
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

93% Kalorie 1,844 kcal
Kilojoule 7 716kJ
14% Sacharidy 52 g
239% Tuky 179 g
3% Sodík 68 mg
20% Bílkoviny 11 g

Plněné květákové taštičky postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Polovinu z něj smícháme s moukou, 200 ml vody, 1/2 lžičkou soli a v hnětači cca 10 minut zpracováváme těsto. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout cca 20 minut v lednici.

2

Mezitím si připravíme náplň. Květák opláchneme, očistíme a rozdělíme na malé růžičky. Rajčata spaříme vroucí vodou, odstraníme jadérka a nakrájíme nadrobno. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno. Zbytek másla rozehřejeme a podusíme na něm zázvor. Přidáme květák, hrášek, rajčata a zakryté dusíme cca 10 minut doměkka. Osolíme a dochutíme garam masalou.

3

Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenkou placku. Nakrájíme na čtverečky o velikosti cca 10 cm. Na každý z nich dáme 2 lžičky náplně a přeložíme do tvaru trojúhelníku. Okraje stiskneme vidličkou.

4

Fritovací olej rozpálíme na 180 °C a taštičky v něm smažíme cca 1-2 minuty dozlatova. Osušíme na papírové utěrce a ihned podáváme.

Poznámka

Místo másla ideálně použijeme ghee-máslo z buvolího mléka zázvor cca 4 cm velký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept