Jednoduchý recept

Zelenina v cizrnovém těstíčku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30622
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Brokolice
100 g Cuketa
1 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
150 g Lilek
200 g Mouka cizrnová
100 g Mrkev kořen
1 l Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 hrst Petržel - nať
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

125% Kalorie 2,470 kcal
Kilojoule 10 333kJ
11% Sacharidy 39 g
418% Tuky 314 g
8% Sodík 166 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zelenina v cizrnovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Do mouky přidáme 1/2 lžičky soli a smícháme s 1 lžící oleje a kořením. Přilijeme 0,25 l vlažné vody a vymícháme hladké těstíčko.

2

Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a oloupeme. Mrkev, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Brokolici rozdělíme na malé růžičky. Papriku nakrájíme na tenké proužky. Petrželku opláchneme a lístky otrháme. Promícháme je se zeleninou.

3

Olej rozpálíme na 180 °C. Zeleninu postupně namáčíme v těstíčku a v oleji smažíme 4-5 minut dozlatova. Osušíme na kuchyňské utěrce a udržujeme teplé v troubě předehřáté na 75 °C. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept