Zelenina v cizrnovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina v cizrnovém těstíčku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30622 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Brokolice |
100 g | Cuketa |
1 kávová lžička | Kmín římský |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
150 g | Lilek |
200 g | Mouka cizrnová |
100 g | Mrkev kořen |
1 l | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Paprika červená |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 hrst | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 794,1mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 20,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,3mg |
Vitamín E | 41,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Kmín římský, Koriandr mletý, Lilek, Olej arašídový (podzemnicový), Olej slunečnicový, Paprika červená, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mouka cizrnová, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina v cizrnovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Do mouky přidáme 1/2 lžičky soli a smícháme s 1 lžící oleje a kořením. Přilijeme 0,25 l vlažné vody a vymícháme hladké těstíčko. |
2 | Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a oloupeme. Mrkev, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Brokolici rozdělíme na malé růžičky. Papriku nakrájíme na tenké proužky. Petrželku opláchneme a lístky otrháme. Promícháme je se zeleninou. |
3 | Olej rozpálíme na 180 °C. Zeleninu postupně namáčíme v těstíčku a v oleji smažíme 4-5 minut dozlatova. Osušíme na kuchyňské utěrce a udržujeme teplé v troubě předehřáté na 75 °C. Podáváme teplé. |