Holubí bujon s kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubí bujon s kukuřicí
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30627 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zeleninová směs mexická - Bonduel |
Bujon z holoubat [30620] | |
---|---|
100 g | Celer bulvový |
0,5 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule červená |
1 kg | Holub |
3 ks | Jalovec |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sůl mořská |
0,5 l | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 240,5mg |
Draslík | 836,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Celer bulvový, Holub, Pepř černý celý, Petržel kořen, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Zeleninová směs mexická - Bonduel, Celer - nať, Cibule červená, Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holubí bujon s kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Mexickou mraženou směs s kukuřicí propláchneme pod tekoucí vodou. |
2 | Čerstvý rozmarýn omyjeme, osušíme a pokrájíme nadrobno. |
3 | V hrnci si rozehřejeme olivový olej a rozmarýn krátce orestujeme, přidáme zeleninu, promícháme a společně dusíme asi 4 minuty. Přilijeme 1 l holubího bujonu a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a pomalu vaříme 15 minut. |
4 | Dochutíme bílým pepřem, solí a podáváme. |
5 | Bujon z holoubat [30620]: |
6 | Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky. |
7 | V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme. |
8 | Poté k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 l bílého vína, 1 l vody, 1 lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce. |
9 | Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával. |
10 | Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem. |
11 | Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce), potom z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek. |