Orientální nudle s vepřovým masem a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orientální nudle s vepřovým masem a krevetami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30628 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
55 g | Arašídy |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Fazole |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
115 g | Krevety tygří - loupané |
225 g | Nudle rýžové |
4 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šalotka |
115 g | Vepřové kotlety |
2 špetka | Limetka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 139,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Nudle rýžové, Omáčka rybí, Šalotka, Limetka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Fazole, Kečup, Krevety tygří - loupané, Olej z vlašských ořechů, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orientální nudle s vepřovým masem a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Nudle uvaříme podle návodu na obalu, potom vylijeme vodu a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme šalotku a česnek. Přihodíme na 3 minuty vepřové maso a čekáme, dokud nezhnědne. Přidáme i nudle a všechno důkladně zamícháme. |
2 | Do mísy vlijeme rybí omáčku s limetkovou šťávou a kečupem. Vše zakápneme sójovou omáčkou, směs promícháme a vlijeme do pánve. |
3 | Na závěr na pánev vhodíme fazolové klíčky s krevetami a povaříme asi 5 minut, dokud pokrm není dostatečně křehký. Výbornou chuť pokrmu dodá pepř. |
4 | Hotový pokrm přendáme do servírovací mísy, ozdobíme arašídy s koriandrem a navrch položíme nakrájenou limetku. |
Poznámka
Kdo by odolal kombinaci vepřového masa, mořských plodů a limety? V Thajsku se vůně tohoto pokrmu line ze stánků s rychlým občerstvením po každé ulici.