Recept

Houbová omáčka s kerblíkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3063
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

300 ml Bešamel
1 ks Citrony
15 g Houby sušené
2 polévková lžíce Kerblík
100 g Lišky čerstvé
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 978kJ
4% Sacharidy 14 g
25% Tuky 19 g
16% Sodík 327 mg
11% Bílkoviny 6 g

Houbová omáčka s kerblíkem postup přípravy receptu:

1

Sušené hříbky nejprve namočíme ve vodě. Po vyjmutí nasekáme a výluh uchováme.

2

Lišky očistíme, nasekáme a doměkka podusíme na rozehřátém másle. Přidáme hřiby a ještě krátce podusíme.

3

Výluh z hřibů procedíme přes síto, smícháme se sójovou a bešamelovou omáčkou, přilijeme k liškám a asi 20minut provaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, solí a pepřem. Na závěr vmícháme nasekaný kerblík a ihned podáváme.

Poznámka

Bešamelovou omáčku připravíme viz recept "Bešamelová omáčka"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept