Houbová omáčka s kerblíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová omáčka s kerblíkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3063 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
300 ml | Bešamel |
1 ks | Citrony |
15 g | Houby sušené |
2 polévková lžíce | Kerblík |
100 g | Lišky čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 20,3mg |
Draslík | 407,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Citrony, Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová omáčka s kerblíkem postup přípravy receptu:
1 | Sušené hříbky nejprve namočíme ve vodě. Po vyjmutí nasekáme a výluh uchováme. |
2 | Lišky očistíme, nasekáme a doměkka podusíme na rozehřátém másle. Přidáme hřiby a ještě krátce podusíme. |
3 | Výluh z hřibů procedíme přes síto, smícháme se sójovou a bešamelovou omáčkou, přilijeme k liškám a asi 20minut provaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, solí a pepřem. Na závěr vmícháme nasekaný kerblík a ihned podáváme. |
Poznámka
Bešamelovou omáčku připravíme viz recept "Bešamelová omáčka"